TOP 50 - szczególnie polecamy!

KLIKNIJ i zobacz już teraz!

O książce

Jarska kuchnia Siostry Anieli

Kolejny poradnik kulinarny najpopularniejszej siostry zakonnej z zakonu sióstr salwatorianek, s. Anieli.

Znajdziesz w nim:

  • sałatki i surówki
  • przepisy na wyśmienite gołąbki
  • potrawy z makaronów i ryżu
  • domowe kluski, kopytka i pierogi
  • placki ziemniaczane
  • omlety i pasty
  • domowe przetwory (kompoty, cukinie, zakonne konfitury, jabłka smażone)

Ponadto dowiesz się:

  • co zrobić, jeśli sól w solniczce zwilgotnieje?
  • jak odróżnić jajko gotowane od surowego?
  • co zrobić, by jajecznicy było "więcej", a białko ubite na sztywną pianę?
  • jak przechowywać kaszę i mąkę, by przez rok nie straciły na jakości?
  • co zrobić, by kasza po gotowaniu była bardziej sypka, a makaron się nie kleił?
  • czy czerstwy chleb da się "odświeżyć"?
  • co zrobić, by usunąć nieprzyjemny zapach ryb, który pozostaje na rękach i desce?
  • jak pozbyć się plam na ubraniu z żywicy

Informacje techniczne

Oprawa: miękka
Wydawca: Salwator
Autor: s. Aniela Garecka SDS
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 152
Wymiar [mm]: 150x180
EAN: 9788375803402
ISBN: 978-83-7580-340-2
ID: 256396

Zobacz również

Jarska kuchnia Siostry Anieli
15.99 zł
  • Wysyłamy w ciągu 24 h
  • Dostawa za jedyne 8.90 zł
    - sprawdź
Gwarancja satysfakcji
Mogą Cię również zainteresować książki...