O książce
Uwaga! Jeśli chcesz otrzymać książki jeszcze przed Świętami - zamów wyłącznie te książki, które mają termin realizacji 24h. Zamówienia na wszystkie pozostałe książki zostaną zrealizowane po Nowym Roku.

Sosy proste i wykwintne

Umiejętności i wiedza kucharza lub kucharki nigdy nie uwidaczniają się wyraźniej niż w sposobie przygotowania i doborze sosów - czytamy w leksykonie kulinarnym z 1890 roku. Tak jest i dziś: ludzie na całym świecie lubią sosy, bo to one właśnie często przesądzają o smakowitości całej potrawy, podkreślając to, co w niej najznakomitsze.

Książka zawiera ponad 200 przepisów na sosy - od najostrzejszych po delikatnie słodkie, od najprostszych po wyrafinowane. Wiedza na temat najważniejszych składników jak masło, śmietana, olej, jajka oraz zioła sprawi, że przygotowywanie sosów stanie się łatwe nawet dla początkujących. Podstawowe techniki, np. robienie majonezu, opisane są krok po kroku za pomocą praktycznych wskazówek i zdjęć.

Opinie naszych Klientów (0 opinii)Napisz swoją opinię

Ta książka nie została jeszcze przez nikogo oceniona

Informacje techniczne

Oprawa: twarda
Liczba stron: 160
Wydawnictwo: Bauer-Weltbild Media (KDC)
Wydanie: 2005
ISBN: 83-7404-163-3

Zobacz również

Mogą Cię również zainteresować książki...
aaa