TOP 50 - szczególnie polecamy!

KLIKNIJ i zobacz już teraz!

O książce

Spis sekretów kulinarnych Stefana Świeżawskiego

Zapraszamy na niezwykłą ucztę dla podniebienia i wyobraźni. Gromadzony przez kilka pokoleń zbiór przepisów, które spisywali przodkowie profesora Stefana Swieżawskiego, to skarbnica kulinarnych tajemnic. Tylko tutaj znajdziecie przepisy na szynkę z ryby i wódkę pędzoną z wołowiny. Przepisom towarzyszą zdjęcia ziemiańskiego świata z archiwum profesora Swieżawskiego i nie publikowane rysunki, które wykonał jako dziecko. Tomik otwierają wspomnienia przywołujące czasy, gdy przyszły wybitny filozof, dla zaspokojenia łakomstwa gotów był nawet wyłowić kiełbaskę pływającą w tatrzańskim stawie...

Lektura książki, którą współczesnymi glosami opatrzył Piotr Bikont, daje bardzo mocno i wyraźnie poczuć smaki i zapachy tamtej kuchni. Te oryginalne przepisy mogą być inspiracją dla najlepszych kucharzy. A co narodzi się z tych inspiracji - jak radzi jeden z ich autorów - "Wydaj, przydawszy do tego jakiego chcesz sosu lub zaprawy".

Informacje techniczne

Oprawa: twarda
Wydawca: ZNAK
Autor: Daniel Malak, Stefan Swieżawski
Rok wydania: 2005
Ilość stron: 176
Wymiar [mm]: 240×168
EAN: 9788324005451
ISBN: 83-240-0545-5
ID: 18866

Zobacz również

Spis sekretów kulinarnych Stefana Świeżawskiego
Książka niedostępna
Gwarancja satysfakcji
Mogą Cię również zainteresować książki...