TOP 50 - szczególnie polecamy!

KLIKNIJ i zobacz już teraz!

O książce

Fuzja smaków. Podróże kulinarne Roberta Makłowicza

Jak połączyć w jednym garnku kuchnię włoską i tajską? Czy mięsem kaczki można zastąpić stek z krokodyla? Co trzeba zrobić, żeby dostać do potrzymania misia koalę? Czy potrafisz sobie wyobrazić urugwajską potrawę, która jest jednocześnie iberyjskim klasykiem arabskiego pochodzenia i którą masowo jedzą Latynosi? Jakie zioło powinniśmy koniecznie przywieźć z podróży do Jamajki? Cóż, u diaska, można zrobić z tuńczyka w puszce?!

Kolejna odsłona wojaży Roberta Makłowicza to wyprawa w świat ekscytujących smaków, które wyznaczają najmodniejsze kulinarne trendy. 100 przepisów kuchni tajskiej, australijskiej, urugwajskiej i jamajskiej to przewodnik po królestwie potraw, które łączą kulinarne tradycje i składniki z różnych stron świata. Esencjonalne zupy, porywające kombinacje jarzyn, wielkie żarcie z drobiu i mięsa oraz doskonałe przykłady kuchni fusion – wszystko to składa się na bogato ilustrowaną książkę, która przynosi nowe inspiracje i pomysły. To coś więcej niż książka kucharska.

Informacje techniczne

Oprawa: twarda
Wydawca: ZNAK
Autor: Robert Makłowicz
Rok wydania: 2007
Ilość stron: 272
Wymiar [mm]: 200x240
EAN: 9788324008902
ISBN: 9788324008902
ID: 63995

Zobacz również

Fuzja smaków. Podróże kulinarne Roberta Makłowicza
Książka niedostępna
Gwarancja satysfakcji
Mogą Cię również zainteresować książki...