TOP 50 - szczególnie polecamy!

KLIKNIJ i zobacz już teraz!

O książce

Klasztorna Kuchnia Św Hildegardy. Ciasta. Kuchnia która leczy

Strucle, ciasta, torty - przyjemności, przed którymi przestrzegają dietetycy i lekarze w serii "Kuchnia, która leczy".

W czym tkwi sekret prezentowanych przepisów? Odpowiedź jest zaskakująco prosta - w mądrości św. Hildegardy. Wszystkie przepisy zostały zmienione zgodnie z jej zaleceniami.

W składzie smakowitych słodkości znajdziemy tylko zdrowe produkty, pozostałe zastąpiono lub usunięto. Powstały znakomite wypieki na bazie mąki orkiszowej, surowego cukru trzcinowego czy świeżych owoców.

Można się skusić na ciasto bożonarodzeniowe z serem i bakaliami, plastry pomarańczowe z nadzieniem i tort Sachera - w sam raz na świąteczne uczty!

W książce znalazły się też porady dotyczące kuchni orkiszowej oraz jedenaście reguł wprowadzania orkiszu do codziennej diety.

Informacje techniczne

Oprawa: twarda
Wydawca: Wydawnictwo AA
Autor: Yvette Salomon
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 160
Wymiar [mm]: 170x240
EAN: 9788362927944
ISBN: 9788362927944
ID: 247539

Zobacz również

Klasztorna Kuchnia Św Hildegardy. Ciasta. Kuchnia która leczy
Książka niedostępna
Gwarancja satysfakcji
Mogą Cię również zainteresować książki...