TOP 50 - szczególnie polecamy!

KLIKNIJ i zobacz już teraz!

O książce

Przetwory. Mięsne, warzywne, owocowe

Robienie przetworów jest przyjemne i łatwe nie wspominając o względach ekonomicznych i kulinarnych. Bo kto jeszcze tego nie wie, powinien sobie szybko uzmysłowić, że własne wyroby smakują nieporównanie lepiej niż te ze sklepu, ponieważ zrobione są w domu, a nie stworzone w warunkach przemysłowych.

Czy marynowane grzybki ze sklepu mogą się równać z tymi, które sami zebraliśmy, wysuszyliśmy lub włożyliśmy do zalewy? A własnoręcznie peklowana szyneczka? Podobnie sprawa się ma z szerokim asortymentem dżemów, marmolad i konfitur. Jak przyjemnie i chętnie zajada się zimą smakołyki z własnej spiżarni! Ekologiczne, zdrowe, smaczne i tanie. Korzystajmy więc z bogactwa ogrodu, piwnicy i stołu.

Książka podaje sposoby:
- przechowywania świeżych warzyw i owoców
- domowego peklowania i wędzenia mięsa
- przygotowywania dżemów, marmolad, konfitur, galaretek
- kiszenia warzyw
- robienia marynat
- zamrażania

Informacje techniczne

Oprawa: twarda
Wydawca: Bauer-Weltbild Media (KDC)
Autor: Heinz K. Gans
Rok wydania: 2005
Ilość stron: 210
Wymiar [mm]: 200x260
EAN: 9788374041935
ISBN: 8374041935
ID: 86554

Zobacz również

Przetwory. Mięsne, warzywne, owocowe
Książka niedostępna
Gwarancja satysfakcji
Mogą Cię również zainteresować książki...