TOP 50 - szczególnie polecamy!

KLIKNIJ i zobacz już teraz!

O książce

Ryby i owoce morza

Potrawy oryginalne: żabnica po amerykańsku, bisque z homara. Potrawy francuskie: bouillabaisse, raki po bordosku. Potrawy klasyczne: sushi i sashimi, waterzoi, zarzuela.

Ponad 100 prostych przepisów na smaczne i oryginalne potrawy, opracowanych przez Jacques'a Le Divelleca na potrzeby tej książki: homarce z porami i miętą, włoska pastilla z żabnicą, nitki ziemniaczane z kawiorem i kwaśną śmietaną.

Wszystkie sposoby przyrządzania potraw: gotowanie w wywarach, pieczenie na grillu, pieczenie w piekarniku, w papilotach, w soli, smażenie w woku, smażenie w głębokim tłuszczu.

Podstawowe przepisy na wszelkiego rodzaju wywary, marynaty, sosy, masła smakowe i farsze. Charakterystyka ryb i owoców morza, uwzględniająca miejsca ich występowania i okresy połowów, oraz rady, jak je wybierać i przyrządzać. Sposoby sprawiania ryb i owoców morza, omówione krok po kroku i pokazane na zdjęciach.

Informacje techniczne

Oprawa: twarda
Wydawca: Larousse
Autor: Jacques Le Divellec
Rok wydania: 2004
Ilość stron: 383
Wymiar [mm]: 190x260
EAN: 9788389771018
ISBN: 83-89771-01-2
ID: 67072

Zobacz również

Ryby i owoce morza
Książka niedostępna
Gwarancja satysfakcji
Mogą Cię również zainteresować książki...