Kresowy tygiel kulinarny. Kuchnia Białoruska
Swój codzienny jadłospis możemy wzbogacić potrawami kuchni innych narodów zwłaszcza jeśli jest to kuchnia sąsiadów mocno osadzona w historii Polski kuchnia zagubiona w dawnych kresowych dworkach szlacheckich mieszczańskich jadalniach i okopcona sadzą włościańskich pieców. Taki jest kresowy tygiel kulinarny. Może nie tak wyraźny jak kuchnie narodowe ale realny wystarczy tylko uważnie się przyjrzeć kulturze poszczególnych narodów które ją budowały. Jest ona istotą kuchni pogranicza zróżnicowana ale i jednorodna jednoznacznie łatwa do zidentyfikowania. Zapraszamy więc wszystkich którym nieobce są rozkosze poszukiwania smaków na kulinarną wyprawę na Kresy.
Informacje techniczne
Oprawa: |
twarda |
Wydawca: |
Zysk i S-ka |
Autor: |
Andrzej Fiedoruk |
Rok wydania: |
2010 |
Ilość stron: |
262 |
Wymiar [mm]: |
160x240 |
EAN: |
9788375065909 |
ISBN: |
978-83-7506-590-9 |
ID: |
187853 |
Zobacz również
23.08 zł
- Wysyłamy w ciągu 24 h
- Dostawa za jedyne 8.90 zł
- sprawdź