TOP 50 - szczególnie polecamy!

KLIKNIJ i zobacz już teraz!

O książce

Kresowy tygiel kulinarny. Kuchnia Białoruska

Swój codzienny jadłospis możemy wzbogacić potrawami kuchni innych narodów zwłaszcza jeśli jest to kuchnia sąsiadów mocno osadzona w historii Polski kuchnia zagubiona w dawnych kresowych dworkach szlacheckich mieszczańskich jadalniach i okopcona sadzą włościańskich pieców. Taki jest kresowy tygiel kulinarny. Może nie tak wyraźny jak kuchnie narodowe ale realny wystarczy tylko uważnie się przyjrzeć kulturze poszczególnych narodów które ją budowały. Jest ona istotą kuchni pogranicza zróżnicowana ale i jednorodna jednoznacznie łatwa do zidentyfikowania. Zapraszamy więc wszystkich którym nieobce są rozkosze poszukiwania smaków na kulinarną wyprawę na Kresy.

Informacje techniczne

Oprawa: twarda
Wydawca: Zysk i S-ka
Autor: Andrzej Fiedoruk
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 262
Wymiar [mm]: 160x240
EAN: 9788375065909
ISBN: 978-83-7506-590-9
ID: 187853

Zobacz również

Kresowy tygiel kulinarny. Kuchnia Białoruska
23.08 zł
  • Wysyłamy w ciągu 24 h
  • Dostawa za jedyne 8.90 zł
    - sprawdź
Gwarancja satysfakcji
Mogą Cię również zainteresować książki...