Kuchnia grecka
Kuchnia grecka to dział sztuki kulinarnej wywodzącej się i charakterystycznej dla Grecji i Greków. Zazwyczaj postrzegana jest jako zdrowa i prosta. Charakteryzuje się m.in. popularnym w kuchniach śródziemnomorskich i bałkańskich, częstym stosowaniem czosnku, oliwy z oliwek, liści winorośli, dużej ilości warzyw (zwłaszcza pomidorów, papryki, świeżych ziół), baraniny i ryb.
Zapraszamy do kulinarnej wycieczki po Grecji z naszą publikacją kulinarną.
Informacje techniczne
Oprawa: |
miękka |
Wydawca: |
Arystoteles |
Rok wydania: |
2014 |
Ilość stron: |
64 |
Wymiar [mm]: |
163x234 |
EAN: |
9788363803544 |
ISBN: |
9788363803544 |
ID: |
282505 |
Zobacz również
4.47 zł
- Wysyłamy w ciągu 24 h
- Dostawa za jedyne 8.90 zł
- sprawdź