TOP 50 - szczególnie polecamy!

KLIKNIJ i zobacz już teraz!

O książce

Kuchnia klasztorna

Książka zbiera i przypomina oryginalne przepisy tradycyjnej kuchni klasztornej. Zdradza prawdziwe przepisy kuchni, która przeżywa dziś swój zasłużony renesans. Znajdziemy tu stare receptury na potrawy najbardziej wyszukane, ale i najbardziej popularne. Potrawy mięsne i rybne, wina i nalewki, ciasta i desery... Dania na każdą porę roku i dnia. Na czas postu i czas świętowania, na Adwent i Wielki Post, na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Kuchnia staropolska w najlepszym tego słowa znaczeniu.

Co się w klasztornej kuchni wyrabiało,
Wyrabiać mogło, lub powinno było,
Jak się warzyło, jak destylowało -
Wszystko w tej książce ledwie się zmieściło.

Jam to, nie chwaląc się, zebrać zamierzył,
Zebrał, zrymował, spróbował i przeżył.
Jacek Kowalski

A produkty wyrysował boski
Rysomalownik, Pan Piotr Łysakowski

Opinie naszych Klientów (0 opinii)Napisz swoją opinię

Ta książka nie została jeszcze przez nikogo oceniona

Informacje techniczne

Oprawa: twarda
Wydawca: Klub Książki Katolickiej
Autor: Jacek Kowalski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 356
Wymiar [mm]: 175x245
EAN: 9788361374886
ISBN: 978-83-61374-88-6
ID: 177369

Zobacz również

Kuchnia klasztorna
Książka niedostępna
Gwarancja satysfakcji
Mogą Cię również zainteresować książki...