Mięta dla zdrowia i urody
Mięta uwodzi świeżością i aromatem – szkoda tego nie wykorzystać, a możliwości jest wiele. Potrafi skutecznie wspierać nasze zdrowie, a do sztuki kulinarnej – i w daniach słonych, i słodkich – wnosi niezwykle interesującą, egzotyczną nutę. Przy tym mięta jest bardzo łatwa w uprawie: nie potrzebujemy doświadczenia ogrodniczego, żeby mieć kilka sadzonek w ogrodzie albo w doniczkach na parapecie lub na balkonie. Warto poznać miętę imbirową, bananową, truskawkową, czekoladową… I dać się zaskoczyć – naprawdę warto!
W tym poradniku znajdziesz wskazówki dotyczące wielorakiego kulinarnego i leczniczego wykorzystania właściwości mięty oraz sposoby przygotowania leków i potraw na bazie tej rośliny. Są to m.in. balsam miętowy, miętowy olej do masażu, kataplazm na drogi oddechowe, likier z miętą pieprzową, liście mięty w czekoladzie, granita mentolowa i wiele, wiele innych.
Informacje techniczne
Oprawa: |
Miękka |
Wydawca: |
Jedność |
Autor: |
Laurent Bourgeois |
Rok wydania: |
2016 |
Ilość stron: |
64 |
Wymiar [mm]: |
140x200 |
EAN: |
9788379711406 |
ISBN: |
978-83-7971-140-6 |
ID: |
374252 |
Zobacz również
14.33 zł
- Wysyłamy w ciągu 1-3 dni
- Dostawa za jedyne 8.90 zł
- sprawdź