TOP 50 - szczególnie polecamy!

KLIKNIJ i zobacz już teraz!

O książce

Sosy proste i wykwintne

Umiejętności i wiedza kucharza lub kucharki nigdy nie uwidaczniają się wyraźniej niż w sposobie przygotowania i doborze sosów - czytamy w leksykonie kulinarnym z 1890 roku. Tak jest i dziś: ludzie na całym świecie lubią sosy, bo to one właśnie często przesądzają o smakowitości całej potrawy, podkreślając to, co w niej najznakomitsze.

Książka zawiera ponad 200 przepisów na sosy - od najostrzejszych po delikatnie słodkie, od najprostszych po wyrafinowane. Wiedza na temat najważniejszych składników jak masło, śmietana, olej, jajka oraz zioła sprawi, że przygotowywanie sosów stanie się łatwe nawet dla początkujących. Podstawowe techniki, np. robienie majonezu, opisane są krok po kroku za pomocą praktycznych wskazówek i zdjęć.

Informacje techniczne

Oprawa: twarda
Wydawca: Bauer-Weltbild Media (KDC)
Autor: Barbara Rias-Bucher
Rok wydania: 2005
Ilość stron: 160
Wymiar [mm]: 175x250
EAN: 9788374041638
ISBN: 8374041633
ID: 86550

Zobacz również

Sosy proste i wykwintne
Książka niedostępna
Gwarancja satysfakcji
Mogą Cię również zainteresować książki...