TOP 50 - szczególnie polecamy!

KLIKNIJ i zobacz już teraz!

O książce

Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów

Włochy to raj dla zmysłów. To kraj opery karmiącej słuch. To kolebka renesansu słynnego z najznakomitszych dzieł sztuki stanowiących ucztę dla oczu. To ojczyzna czerwonego Ferrari, którego skórzana tapicerka wzbudza tęsknotę za wielkim luksusem. Miejsce, gdzie zapach ziół, cytrusów i bergamotki miesza się z wieloma innymi, zaskakując swą intensywnością. I nawet w tym cudownym zakątku wszechświata wszystkie drogi prowadzą do… kuchni.

Jeśli włoskie menu kojarzy Ci się głównie z odgrzewaną pizzą, makaronem spaghetti z knajpy na rogu ulicy albo deserem tiramisu, w przypadku którego nie można właściwie orzec, czy jest jogurtem, czy może ciastkiem, czas najwyższy powiedzieć: "BASTA!". Zacznij ucztować jak rzymscy bogowie i poznaj zadziwiające przepisy wykorzystujące tak smakowite produkty, jak oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, frutti di mare, pomidory w stu odmianach oraz słynne białe trufle. Wyobraź sobie prawdziwe niebo w gębie. Niebo znad Toskanii, Lombardii, Sycylii i Kalabrii.

Przygotuj wszystkie kubki smakowe na eksplozję oryginalnych i doskonałych smaków:

  • apetycznych zup sporządzanych ze starannie dobranych warzyw i ziół;
  • delikatnych mięs aromatyzowanych najlepszymi przyprawami;
  • gęstych sosów podawanych do makaronów i ravioli;
  • świeżych sałatek i wyśmienitych owoców morza;
  • pysznych deserów zakrapianych wyrafinowanymi alkoholami.

Informacje techniczne

Oprawa: miękka
Wydawca: septem
Autor: Altomari Dawn
Rok wydania: 2008
Ilość stron: 328
Wymiar [mm]: 180x235
EAN: 9788324612956
ISBN: 978-83-246-1295-6
ID: 153439

Zobacz również

Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów
Książka niedostępna
Gwarancja satysfakcji
Mogą Cię również zainteresować książki...