"Kuchnia grecka to dla mnie pachnąca oliwa, której szczególny smak i aromat zamienia każde danie w rozkosz dla podniebienia. O jej niezwykłych właściwościach, nie tylko smakowych, ale też leczniczych i upiększających pisano już w starożytności. Nie wyobrażam sobie greckiego posiłku bez przekąsek, czyli rozmaitych serów, pieczywa i past do chleba. Kocham greckie sałatki, które najchętniej wybieram jako dodatek do ryb i dań mięsnych. Najbardziej smakują mi te na bazie świeżych warzyw i sera feta, jednak bez oliwek, bo choć są bardzo zdrowe, ja, niestety, za nimi nie przepadam" (Eleni).
Oprawa: | twarda |
Wydawca: | Fu Kang |
Autor: | Maria Sandilou |
Rok wydania: | 2009 |
Ilość stron: | 192 |
Wymiar [mm]: | 170x245 |
EAN: | 9788324512331 |
ISBN: | 978-83-245-1233-1 |
ID: | 133515 |