Klasztorna Kuchnia Św Hildegardy. Ryby i dania postne. Kuchnia która leczy
Czy przepisy znane od wieków mają szansę zagościć we współczesnej kuchni? Oczywiście, ważne tylko, by spośród wielu dań, jakimi raczono się w dawnych wiekach wybrać te właściwe, czyli zdrowe i pożywne. Nie zapraszamy na biesiadę, podczas której półmiski uginały się od ciężaru tłustego mięsiwa, lecz do kuchni świętej Hildegardy, opartej na zasadach zdrowego żywienia, do kuchni, w której królują ryby i znakomite potrawy z warzyw. Klarowna zupa rybna, kluseczki ze szczupakiem, filet z ryby ze świeżym serem i ziołami, ryba z dynią, jajka z pokrzywą, marchewka duszona czy makaron orkiszowy z warzywami z patelni - receptury sprawdzone i potwierdzone przez współczesną medycynę.
Informacje techniczne
Oprawa: |
twarda |
Wydawca: |
Wydawnictwo AA |
Autor: |
Yvette Salomon |
Rok wydania: |
2012 |
Ilość stron: |
160 |
Wymiar [mm]: |
170x240 |
EAN: |
9788362927951 |
ISBN: |
9788362927951 |
ID: |
247540 |
Zobacz również
28.78 zł
- Wysyłamy w ciągu 24 h
- Dostawa za jedyne 8.90 zł
- sprawdź