Kuchnia żydowska
Kuchnia żydowska - narodowa kuchnia Żydów charakteryzująca się skrupulatnym przestrzeganiem koszerności.
Najważniejszą cechą kuchni żydowskiej, obecną we wszystkich jej odmianach, jest ścisłe przestrzeganie koszerności, tj. religijnego podziału pokarmów na koszerne - czyste (dozwolone) i trefne - nieczyste (zakazane). Podział ten oparty jest na Biblii, na nakazach Pięcioksięgu Mojżesza (Tory), i późniejszych interpretacjach tych praw przez rabinów.
Informacje techniczne
Oprawa: |
miękka |
Wydawca: |
Arystoteles |
Rok wydania: |
2014 |
Ilość stron: |
64 |
Wymiar [mm]: |
170x235 |
EAN: |
9788363803575 |
ISBN: |
9788363803575 |
ID: |
282508 |
Zobacz również
5.27 zł
- Wysyłamy w ciągu 24h
- Dostawa za jedyne 8.90 zł
- sprawdź