TOP 50 - szczególnie polecamy!

KLIKNIJ i zobacz już teraz!

O książce

Kuchnia żydowska

Kuchnia żydowska - narodowa kuchnia Żydów charakteryzująca się skrupulatnym przestrzeganiem koszerności.
Najważniejszą cechą kuchni żydowskiej, obecną we wszystkich jej odmianach, jest ścisłe przestrzeganie koszerności, tj. religijnego podziału pokarmów na koszerne - czyste (dozwolone) i trefne - nieczyste (zakazane). Podział ten oparty jest na Biblii, na nakazach Pięcioksięgu Mojżesza (Tory), i późniejszych interpretacjach tych praw przez rabinów.

Informacje techniczne

Oprawa: miękka
Wydawca: Arystoteles
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 64
Wymiar [mm]: 170x235
EAN: 9788363803575
ISBN: 9788363803575
ID: 282508

Zobacz również

Książka wyróżniona Kuchnia żydowska
5.27 zł
  • Wysyłamy w ciągu 24h
  • Dostawa za jedyne 8.90 zł
    - sprawdź
Gwarancja satysfakcji
Mogą Cię również zainteresować książki...