TOP 50 - szczególnie polecamy!

KLIKNIJ i zobacz już teraz!

O książce

Zjeść głowę cukru

Historia kuchni, rozumianej jako gotowanie i przyrządzanie posiłków, sięga początków życia na Ziemi. Pierwsi ludzie musieli mocno się natrudzić, by zdobyć pożywienie i przetrwać!
Jak gotowano bez naczyń? Co jadano, gdy nie znano chleba? Jak przechowywano żywność, skoro nie było lodówek? Co pili nasi przodkowie, którzy nie znali soków ani herbaty, nie wspominając o coca-coli?
- Przyprawy były kiedyś tak cenne, że płacono nimi podatki!
- Słodycze wyglądały inaczej. Cukier miał postać brązowych brył zwanych głową cukru, które trzeba było rąbać na małe kawałki!
- Gdy nie znano tabletek, lekami były specjalne potrawy i roślinne mikstury.

Z tą bogato ilustrowaną książką zajrzyjcie do garnków dawnych gospodyń, poznacie przysmaki innych krajów oraz ciekawostki związane z przygotowywaniem jedzenia i stylem odżywiania się.

Dowiecie się, co jadano w czasach wojny, jak radzono sobie, gdy żywność była na kartki, i jak wyglądają posiłki podawane w wyjątkowych warunkach: w samolotach wojskowych i statkach kosmicznych.

Poznacie też tradycyjne potrawy z Polski i z innych krajów, potrawy najbardziej luksusowe i najbardziej obrzydliwe.

Życzymy Wam inspirującej kulinarnej podróży przez epoki, regiony i smaki!

Informacje techniczne

Oprawa: twarda
Wydawca: Kocur Bury
Autor: Małgorzata Kur
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 64
Wymiar [mm]: 250x330
EAN: 9788365530226
ISBN: 9788365530226
ID: 453205

Zobacz również

Zjeść głowę cukru
40.23 zł
  • Wysyłamy w ciągu 24h
  • Dostawa za jedyne 8.90 zł
    - sprawdź
Gwarancja satysfakcji
Mogą Cię również zainteresować książki...